Snimak vozila Džona F. Kenedija odmah nakon atentata uskoro na aukciji

Novootkriveni snimak kolone automobila bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija kako prolazi auto-putem u Dalasu ka bolnici nakon atentata na njega uskoro će se naći na aukciji u Bostonu.
Snimak vozila Džona F. Kenedija odmah nakon atentata uskoro na aukciji
Foto: Wikipedia (Walt Cisco, Dallas Morning News)
Stručnjaci ipak tvrde da ovo otkriće nije iznenađujuće, čak ni više od 60 godina nakon atentata.
 
"Ove slike, ovi filmovi i fotografije, dešava se da su još u nečijem posedu. Još se otkrivaju ili ponovo otkrivaju na tavanima ili garažama", rekao je Stiven Fejgin, kustos u Muzeju šestog sprata, posvećenom atentatu na Kenedija.
Kuća RR Auction organizovaće aukciju 28. septembra u Bostonu, a film počinje neposredno nakon pucnjave na vozilo predsednika, u kom se nalazila i prva dama Džeki Kenedi.
 
Snimatelj Dejl Karpener Stariji je uhvatio trenutak u kom agent Tajne službe Klint Hil skače na zadnji deo limuzine i stoji iznad predsednika i Džeki, prenosi ABC njuz.
Njegov unuk, Džejms Gejts, pronašao je snimak u kutiji, nakon smrti svog dede 1991. godine.
 
Predsednika Džona F. Kenedija ubio je Li Harvi Osvald 22. novembra 1963. godine u Dalasu, nakon čega je potpredsednik Lindon B. Džonson preuzeo najvišu funkciju u zemlji.
 
Poznati snimak trenutka atentata snimio je Abraham Zapruder.
  • Osvald

    09.09.2024 23:53
    Nije ga ubio Osvald, to je zvanična lažna verzija događaja. Postojalo je više snajperista, a Osvald je izabran da bude žrtveni jarac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.