Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.
Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti
Foto: Pixabay
To je pokazala nova anketa Centra za istraživanje odnosa sa javnošću AP-NORC i USAFacts.
 
Zamor od medija nije nova pojava. Istraživanje istraživačkog centra Pju je krajem 2019. godine pokazalo da se dva od tri Amerikanca osećaju iscrpljenim zbog količine vesti koje im stižu, isto kao u anketi početkom 2018. godine.
 
Tokom predsedničke kampanje 2016, 60 odsto anketiranih je reklo da se oseća preopterećeno vestima o tome.
To se posebno odnosi na vesti o politici. 
 
Nova anketa je pokazala da polovina Amerikanaca oseća potrebu da ograniči dotok informacija vezanih za kriminal ili ratove u svetu, dok samo oko 40 odsto smanjuje praćenje vesti o ekonomiji i poslovima.
Lako je to razumeti jer su televizijski programi CNN, Foks Njuz i MSNBC puni političkih priča i širokog spektra političkih vesti kojih je obilje i na mreži i ponekad su iskomplikovane dezinformacijama.
 
U anketi je 60 odsto muškaraca reklo da "veoma" prati vesti o izborima i politici, što je rekla polovina anketiranih žena. Žene više nego muškarci kažu da bi da do njih stiže manje svih vrsta vesti, ne samo o politici.
  • Petar PP

    15.09.2024 00:17
    Pratiti Bajdena, Kamalu, Trampa i ostale nije toliko politika koliko je kao gledanje lošeg rijaliti programa a koji ti nesvesno o glavi radi.
    Isto kao i nama ovde sa ovim "našim".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin