Stanovnici kojih evropskih gradova su najnezadovoljniji javnim prevozom

Evropska komisija je u svom izveštaju ukazala da javni prevoz ima veliki uticaj na opšte zadovoljstvo stanovnika gradom u kom žive.
Stanovnici kojih evropskih gradova su najnezadovoljniji javnim prevozom
Foto: 021.rs
Ovaj izveštaj je napravljen na osnovu prošlogodišnjeg istraživanja kojim su bila obuhvaćena 83 grada i 71.000 ljudi. 
 
Istraživanjem je utvrđeno da je sedam od 10 stanovnika bilo generalno zadovoljno javnim prevozom u svom gradu. Međutim, među gradovima postoji veliki jaz u zadovoljstvu javnim prevozom.
Primera radi, 29 odsto stanovnika Rima i Tirane je zadovoljno javnim prevozom u svom gradu, dok je 91 odsto stanovnika Beča zadovoljno javnim prevozom u ovom gradu.
 
Stanovnici severne i zapadne Evrope su iskazali veće zadovoljstvo javnim prevozom dok su stanovnici gradova juga i istoka kontinenta iskazali manje zadovoljstvo. Pa je tako to zadovoljstvo u Helsinkiju, Oslu i Stokholmu premašilo 85 odsto, dok je u Kopenhagenu iznosilo 81 odsto.
Gradovi u kojima je više od polovine stanovništva nezadovoljno javnim uslugama su Rim, Tirana, Podgorica, Beograd, Nikozija i Skoplje.
 
Nekoliko je faktora koji utiču na zadovoljstvo javnim prevozom, zbog čega su građani pitani da li su saglasni ili nisu s tim da je javni prevoz u njihovom gradu pristupačan, siguran, lak za korišćenje, čest i pouzdan, piše Euronews.
  • Alex

    22.09.2024 20:09
    Zadovoljan u Bgu?!
    Dok sam živeo u Pešti trebalo mi je 20-30 minuta sa bilo kod do bilo kog dela grada a u Bgu planiram minimum 2-3 sata da stignem negde i to se neće popraviti.
    Sto vlast ne kaže koliko je plitko kanalizacija u centru i da zbog toga kopanje metroa nije moguće a drugo je da je ispod Bga čitav grad zbog čega takodje to nije moguće… Svidjalo se to vama ili ne Bg je jedna sklepotina od grada gde je nemoguće uraditi mnoge stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.