Motociklista skupio 17.000 evra kazni tokom leta, radar ga snimio 15 puta: Čak i pozirao za kamere

Nemački motociklista je ovog leta "uspeo" da skupi kazne koje će ga koštati čak 17.000 evra, a navodno je verovao da ga zakon nikada neće stići.
Motociklista skupio 17.000 evra kazni tokom leta, radar ga snimio 15 puta: Čak i pozirao za kamere
Foto: Pixabay
Neimenovani motociklista iz Riselshajma je snimljen radarom za brzinu 15 puta, a ponekad se to dogodilo i dva puta u jednom danu. U periodu dugom šest nedelja, odnosno tokom juna i jula, radari su ga snimili kako vozi 131 km/h na deonici puta s ograničenjem od 50 km/h, kao i 61 km/h uprkos ograničenju od 30 km/h.
Kršenje saobraćajnih propisa mu nije bilo dovoljno pa je čak i pozirao za kamere radara znajući da su one okrenute ka napred dizajnirane za identifikaciju vozača i da nisu korisne u slučaju motociklista jer njihovi motocikli nemaju prednje registarske oznake, a oni takođe nose kacige. Međutim, lokalna policija je bila odlučna da pronađe motociklistu pa je u ovu misiju uključila nekoliko patrola.
Kada su ga pronašli, policajci su detaljno analizirali njega i njegov motocikl upoređujući ono što imaju na fotografijama radara. Motociklista je priznao prekršaje, a kazao je i da je verovao kako nikad neće biti pronađen.
 
Dosad je obrađeno 11 od ukupno 15 prekršaja, što će ga koštati 17.000 evra, ali ostaće bez vozačke dozvole 31 mesec i dobio je 22 kaznena boda.
 
U Nemačkoj je osam bodova dovoljno za oduzimanje vozačke dozvole, a da bi je vozač ponovo dobio, mora dokazati da to zaslužuje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin