Džeksonova jakna, Lenonovo pojačalo i Hendriksov neobjavljeni snimak na aukciji u novembru

Aukcijska kuća Propstore će 15. novembra izneti oko 350 jedinstvenih muzičkih suvenira koji su nekada pripadali megazvezdama, među njima i neobjavljene demo snimke Džimija Hendriksa.
Džeksonova jakna, Lenonovo pojačalo i Hendriksov neobjavljeni snimak na aukciji u novembru
Foto: Pixabay
Od kožnih jakni Majkla Džeksona, preko prvog Vox pojačala Džona Lenona do gitara Noela Galagera, uključujući instrumente, rukom pisane tekstove, autograme, kao i filmove i TV suvenire i kostime, muzičke uspomene megazvezda će sledećeg meseca biti ponuđene na aukciji u Velikoj Britaniji, a organizatori očekuju da bi mogle da budu prodate za više od dva miliona funti.
 
Među najzanimljivijim predmetima su master snimci četiri neobjavljena demo audio performansa Džimija Hendriksa, skladišteni u kutiji na kojoj je muzičar napisao njihova imena.
Tu je i uramljeni tekst pesme "Beat It“, koju je Majkl Džekson napisao rukom, kao i neke od njegovih jakni. Prema procenama, Džeksonova crno-zlatna jakna u vojnom stilu mogla bi da košta između 200 i 400 hiljada funti a tu je i njegova crvena jakna za probu turneje "Triler".
 
"Na jakni je veliki broj potpisa, uključujući i Majklov. Na unutrašnjoj strani, na zadnjoj postavi, Džon Lendis, koji je režirao spot za "Triler", i potpis njegove supruge, Debore Lendis, koja je dizajnirala jaknu", rekao je za Rojters muzički stručnjak Mark Hohman.
Na aukciji će se naći i 15 gitara koje je prethodno posedovao i svirao Noel Galager, što je, kako kaže Propstor, najveća kolekcija gitara Oasis-a ikada ponuđena na aukciji. Među njima je i gitara Hohner JT60, procenjena od 25 do 50 hiljada funti.
 
"Gitare grupe Oasis na ovoj aukciji su pre svega Noelove jer su veoma tražene među kolekcionarima. Ponovno okupljanje članova Oasis-a podiglo je interesovanje na viši nivo", rekao je Hohman.
 
Ostali vredni predmeti uključuju Favn JMI Vok AC15 Tvin pojačalo iz 1962. godine koje je pripadalo legendarnom Džonu Lenonu i čija cena je procenjena od 100 hiljada do 200 hiljada funti.
Na aukciji će biti ponuđenen i Prinsov sintisajzer koji je muzičar koristio tokom snimanja pesme "Purple Rain", sa procenom da bi mogao dostići cenu i do 100 hiljada funti.
 
Knjižica "Život sa Bitlsima", koju su potpisali ser Pol Makartni, Džon Lenon, Džordž Harison i ser Ringo Star, mogla bi da košta između 10 i 20 hiljada funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Stiven Sigal: Ako treba umreću za Putina

Specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za rusko-američke humanitarne veze Stiven Sigal izjavio je da je spreman da se bori na strani Rusije u Ukrajini.