Pariz želi da postane grad bez dizela: Na nekim pumpama zabranjena prodaja ovog goriva

Gradonačelnica Pariza An Hidalgo od početka mandata želi da stane na kraj vozilima na dizel gorivo i sa sve više biciklističkih staza i pešačkih zona nastavlja da smanjuje dominaciju automobila.
Pariz želi da postane grad bez dizela: Na nekim pumpama zabranjena prodaja ovog goriva
Foto: Pixabay
Posle ograničenja brzine od 50 kilometara na sat na pariskoj obilaznici i takozvane trake za "car pooling", uprava Pariza krenula je dalje sa merama u saobraćaju pa sada neke benzinske stanice na periferiji i na putevima gradskog prstena više ne prodaju dizel gorivo vozačima, prenosi HAK Revija.
 
Od početka oktobra, grad Pariz uveo je zabranu na četiri benzinske stanice, a čini se da bi to mogao da bude samo početak.
Gradonačelnica Pariza An Hidalgo od početka mandata želi da stane na kraj vozilima na dizel gorivo u glavnom gradu ali i generalno i sa sve više biciklističkih staza i pešačkih zona, nastavlja da smanjuje dominaciju automobila.
Očekuju se velike gužve
 
Kanal "France 3" javlja da dobavljač Total Energies procenjuje da će zabrana dovesti do značajnog premeštanja vozila na susedne stanice, koje nisu dizajnirane za veliki broj novih kupaca.
 
Sve bi to moglo da rezultira saobraćajnim gužvama na ulasku u Pariz.
 
Uprkos ovoj odluci, mnogi ljudi koji žive i rade u regionu Pariza još koriste vozila na dizel, jer hibridni i električni automobili nisu uvek finansijski dostupni svima. 
 
Zbog toga će morati da pronađu druge bezinske stanice, a posebno se to odnosi na vozila hitnih službi, koja još rade na dizel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin