Prada dizajnira nova astronautska odela za misiju NASA-e

Italijanska modna kuća "Prada" i firma "Aksiom spejs" iz Hjustona predstavili su dizajn svemirskog odela koje će biti korišćeno za misiju NASA-e "Artemis 3" na Mesec.
Prada dizajnira nova astronautska odela za misiju NASA-e
Foto: Pixabay
Odelo, koje je poznato kao "Axiom Extravehicular Mobility Unit" (AxEMU), predstavljeno je na Međunarodnom astronautičkom kongresu u Milanu, a njegov dizajn je kombinacija visoke funkcionalnosti i estetike, jer je neophodno da ono bude prilagođeno teškim uslovima na Mesecu, preneo je Rojters. 
 
Odelo je dizajnirano tako da može da izdrži ekstremne temperature na južnom polu Meseca i da funkcioniše u hladnim oblastima najmanje dva sata.
Astronauti će u tom odelu moći da obavljaju svemirske šetnje koje traju do osam sati.
"Veoma sam ponosan na rezultat koji danas predstavljamo. Ovo je samo prvi korak u dugoročnoj saradnji sa kompanijom 'Aksiom spejs'", izjavio je glavni menadžer za marketing modne kuće "Prada" Lorenco Berteli.
 
Misija "Artemis 3", koja je planirana kao prvo sletanje astronauta na Mesec od 1972. godine, zakazana je za 2026. godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin