Vozači-početnici u Španiji neće smeti da voze po mraku

Novi vlasnici vozačkih dozvola neće moći da voze nakon što padne mrak u Španiji.
Vozači-početnici u Španiji neće smeti da voze po mraku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Vlasti kažu da postoji velika verovatnoća da dođe do nesreća, posebno kada su u pitanju novi vozači, a procenjeno je i da postoji veća verovatnoća vožnje u pijanom stanju nakon što padne mrak.
 
Novi podaci iz 2023. pokazuju da se 29 odsto saobraćajnih nesreća u Španiji događa u uslovima slabog osvetljenja, što izaziva zabrinutost za sigurnost vozača.
Loša vidljivost, umor vozača i veća verovatnoća vožnje pod uticajem alkohola neki su od ključnih faktora koji doprinose povećanom riziku.
 
Broj smrtnih slučajeva povećao se među nezaštićenim učesnicima u saobraćaju, kao što su motociklisti i pešaci. Većinu nesreća u ovoj zemlji uzrokuju neiskusni vozači - otud i odluka vlasti.
Novi statistički podaci upućuju na potrebu za daljim preventivnim delovanjem kako bi se osigurali bezbedniji putevi, posebno u kasnim satima kada su rizici najveći. 
 
Vozačima početnicima neće biti dopušteno da voze između ponoći i šest ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin