Trećina službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH pala na ispitu znanja

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH palo je na testu znanja koje je realizovala ova ustanova, potvrđeno je za sarajevski portal Klix.
Trećina službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH pala na ispitu znanja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prvi put nakon 20 godina UIO je sprovela polaganje opšteg dela stručnog ispita za rad na poslovima indirektnih poreza, kako je to i definisano pravilnikom.
 
Službenici su, navodi se, polagali test opšteg znanja iz tri oblasti: Organizacija UIO i Upravnog odbora UIO, Kodeks ponašanja zaposlenih u UIO, Disciplinska i materijalna odgovornost zaposlenih.
Test je položilo 87 kandidata, od 127 koliko je bilo na testiranju. 
 
Popravni ispit iz jedne oblasti ima 18 kandidata, dok će ponovo polagati njih 22. 
 
Šest kandidata iz opravdanih razloga nije polagalo.
 
"Kandidati koji nisu položili ispit, imaju pravo na popravni ispit. Kandidati koji nisu položili ispit opšteg znanja premešteni su sa pozicija na kojima su obavljali poslove opšte delatnosti u UIO na neke druge, niže pozicije", rekli su iz UIO.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin