Austrija uvodi novu godišnju vinjetu: Ovo je njena cena

Asfinag je objavio detalje nove vinjete.
Austrija uvodi novu godišnju vinjetu: Ovo je njena cena
Foto: Pixabay
Nova samolepljiva vinjeta 2025. koštaće 103,80 evra i biće dostupna u morskozelenoj boji. 
 
Poslednjih dana novembra biće dostupna kod oko 6.000 prodajnih partnera Asfinag vinjeta u zemlji i inostranstvu. Važi od 1. decembra 2024. godine.
U skladu sa zakonskim odredbama, cene vinjeta ove godine će se, nakon što prošle godine nije bilo poskupljenja, ponovno uskladiti s harmonizovanim indeksom potrošačkih cena (HIPC), a za 2025. biće povećane za 7,7 odsto. To znači da će godišnja vinjeta za automobil sledeće godine koštati 103,80 evra, prenosi kroativ.at.
 
"Odabir boje je važan jer nam omogućuje da bolje i optimalnije kontrolišemo lepljivu vinjetu - u korist naših kupaca. Razlikovanje u odnosu na prethodnu godinu i efekat signaliziranja važni su razlozi za odgovarajući odabir boje - zato uz morskozelenu osiguravamo jasnu razliku u odnosu na prošlogodišnju sunčano žutu boju", kaže izvršna direktorka Asfinaga Klaudija Eder.
Kao i svi prihodi od putarina, prihodi od prodaje vinjeta ponovo se ulažu u rad, izgradnju, održavanje i sigurnost saobraćaja na mreži austrijskih auto-puteva i brzih saobraćajnica od 2.265 kilometara.
 
Godišnja vinjeta važi 14 meseci kao i inače - od 1. decembra prethodne godine do 31. januara sledeće godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin