Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC
Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom
Foto: Pixabay
Optužila je svog tadašnjeg dečka da je prekršio "usmeni dogovor" u kom se obavezao da će je odvesti na aerodrom, ostati u njenom domu i čuvati njene pse. Prema pravnom dokumentu koji daje samo inicijale podnosioca zahteva, žena je izjavila da je zamolila svog dečka da je pokupi kod kuće i odveze u na aerodrom između 10 i 10.15 časova ujutro.
 
On to nije učinio, rekla je novozelandskom sudu za rešavanje sporova, koji se bavi sporovima male vrednosti, do 30.000 novozelandskih dolara, ili oko 17.000 evra. Posledično je propustila let i morala da plati dodatne troškove, uključujući putovanje sledećeg dana i smeštaj za pse.
U dokumentu se još opisuju neugodnosti s kojima se suočila, kao što su troškovi prevoza do aerodroma. Par je do ove svađe bio u vezi šest i po godina. 
Pre nego što je slučaj odbačen, sud je proverio da li je ženin dečko sklopio ugovor da je odveze na aerodrom i čuva njene pse.
 
"Partneri, prijatelji i kolege sklapaju društvene dogovore, ali malo je verovatno da se oni mogu zakonski sprovesti osim ako strane ne izvrše čin koji pokazuje nameru da će izvršiti svoja obećanja", napisala je sutkinja suda Krisja Kauvi u odluci.
"Kad prijatelj ne održi svoje obećanje, druga osoba može pretrpeti finansijske posledice, ali se može dogoditi da im taj gubitak nije moguće nadoknaditi", dodala je. 
 
Sutkinja je utvrdila da je "priroda obećanja deo uobičajenog davanja i primanja u intimnom odnosu" i da kao takvo nema elemente ugovora.
 
"S obzirom na to da su se strane dogovorile u kontekstu njihovog privatnog odnosa, žena nije dokazala da ima pravo na zahtev i on se odbacuje", obrazlaže sutkinja. 
 
Odluka suda je doneta u martu, ali je objavljena tek ove nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom