Za čistiji dušek: Povremeno ga usisajte, a evo kako to da iskombinujete sa sodom bikarbonom

Dok mnogi svakodnevno usisavaju podove i nameštaj u prostorijama svog doma, jedan predmet mnogi preskoče.
Za čistiji dušek: Povremeno ga usisajte, a evo kako to da iskombinujete sa sodom bikarbonom
Foto: Pixabay
Reč je o madracu, koji je leglo prašine i alergena (pored grinja), a koji se može i treba redovno da se čisti.
 
Tokom vremena, madraci, kao i sve druge površine u domaćinstvu, akumuliraju ostatke i moraju se osvežiti. Za razliku od drugih površina ne možete videti šta usisavate jer se stapa s površinom madraca ili je potpuno skriveno. Srećom, redovno usisavanje nakon što skinete zaštitnu navlaku pomoći će da se podigne veći deo ostataka i alergena na površini.
Ako neko u vašem domu pati od ozbiljnih alergija ili ako volite da jedete u spavaćoj sobi, biće vam u interesu da usisavate madrac svake dve nedelje.
 
Pored usisavanja, jedna od najboljih metoda čišćenja i osvežavanja madraca jeste da uparite usisavanje sa sodom bikarbonom.
Soda je odlična kada je u pitanju neutralizacija mirisa, kao i uklanjanje malih mrlja i pomaže pri isušivanju vlage koju svake noći zadržava od znoja.
 
Za početak, jednostavno istresite veliku količinu sode bikarbone na svoj madrac nakon što skinete posteljinu i štitnik za madrac. Ostavite da se upije i učini svoju magiju najmanje 30 minuta.
 
Kada se čekanje završi, temeljno usisajte madrac kako biste uklonili prah, kao i sve ostatke. Možda ćete morati nekoliko puta da pređete usisivačem kako biste uklonili sav prah.
 
Ne zaboravite da dobro iskoristite dodatke za usisivač za teško dostupne delove osim ako ne želite da rizikujete da vam ostane soda bikarbona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

Sve više starih u Japanu umire samo

U prvoj polovini ove godine u Japanu je kod svoje kuće preminulo ukupno 37.227 osoba koje žive same, pokazuju zvanični podaci japanske policije.