Ove zemlje imaju najbolji balans između posla i privatnog života

Platforma za zapošljavanje Remote sprovela je istraživanje o nivou ravnoteže poslovnog i privatnog života po zemljama sveta, a prvo mesto zauzeo je Novi Zeland.
Ove zemlje imaju najbolji balans između posla i privatnog života
Foto: Pixabay
Naš balans između poslovnog i privatnog života vrlo često zavisi od kulture zemlje u kojoj radimo. Neka mesta su blaža po pitanju prazničnih dana i slobodnog vremena, dok su druga mnogo stroža.
 
Da bi pomogla pri razumevanju različitih stavova prema poslu širom sveta, platforma za zapošljavanje Remote je sprovela svoj drugi godišnji globalni indeks ravnoteže između života i posla uzevši u obzir faktore kao što su minimalna plata, bolovanje, porodiljsko odsustvo, zdravstvena zaštita, javna sreća i LGBTQ+ inkluzivnost širom sveta.
Svaka od njih je tada dobila ocenu "ravnoteže između posla i privatnog života" na skali od 0 od 100 bodova, a Novi Zeland je bio na vrhu liste sa rezultatom 80,76. Takođe, zauzeo je prvo mesto u studiji iz 2023. godine. Novi Zeland je posebno dobro prošao zahvaljujući ponudi visoke minimalne plate i godišnjim odmorom od 32 dana.
 
Na drugom mestu je bila Irska, koja je skočila za impresivnih 19 mesta u odnosu na studiju iz 2023. godine, zahvaljujući uvođenju zakonske naknade za bolovanje, a na zajedničkom trećem mestu su Danska i Belgija.
Zanimljivo je da Nemačka, zemlja koja je nedavno proglašena najboljom evropskom zemljom za balans između poslovnog i privatnog života zahvaljujući znatno ispodprosečnom radnom vremenu, zauzima tek šesto mesto u ovoj studiji.
 
Deset najboljih zemalja na svetu za ravnotežu između posla i privatnog života, prema Remote-u, su:
 
1. Novi Zeland,
 
2. Irska,
 
3. Danska i Belgija,
 
4. Kanada,
 
5. Nemačka,
 
6. Finska,
 
7. Australija,
 
8. Norveška,
 
9. Španija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom