Jedna uobičajena praksa predstavlja opasnost za bebe tokom letnjih vrućina

Roditelji tokom letnjih vrućina treba naročito da paze na svoje bebe jer one nisu dovoljno sposobne da regulišu toplotu.
Jedna uobičajena praksa predstavlja opasnost za bebe tokom letnjih vrućina
Foto: Pixabay
Stručnjakinja je upozorila na rasprostranjenu grešku koja može biti itekako opasna.
 
Prekrivanje kolica ćebetom kako biste im stvorili hlad se može činiti kao dobra ideja. Međutim, ovo povećava rizik od sindroma iznenadne smrti odojčeta (SIDS). Kejti Holms iz humanitarne organizacije "The Lullaby Trust", koja se bavi sprečavanjem SIDS-a, navela je:
"Savetujemo da ne pokrivate dečija kolica ćebencetom jer to može dovesti do pregrevanja, što povećava šanse za SIDS."
 
Dodala je da je ova "barijera" između roditelja i bebe pomalo rizična zato što otežava praćenje toga da li je vašem detetu vruće ili ima nekih drugih problema. Ukoliko dođe do toga, nećete moći da reagujete iste sekunde.
SIDS se obično javlja kada beba spava, ali se može dogoditi i dok je budna. Bebe koje umiru od SIDS-a imaju problema s regulacijom otkucaja srca, disanja i temperature. Holmes navodi da je sigurnije zakačiti mali suncobran na kolica.
 
"On će pomoći da vaša beba bude u hladu, ali će i dalje omogućiti da vazduh cirkuliše, a vi ćete moći jasno da vidite svoje dete", rekla je ona.

Teme

beba
  • Ja

    04.08.2024 16:41
    Ja
    Vecu glupost od prekrivanja kolica nisam videla i naravno crna kolica!!!!!!!! To su bebe a ne kola i nameštaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

Sve više starih u Japanu umire samo

U prvoj polovini ove godine u Japanu je kod svoje kuće preminulo ukupno 37.227 osoba koje žive same, pokazuju zvanični podaci japanske policije.