Kina će olakšati registraciju brakova, a otežati razvod

Kina je sastavila nacrt zakona koji će parovima olakšati registraciju braka, dok će podnošenje zahteva za razvod postati teže.
Kina će olakšati registraciju brakova, a otežati razvod
Foto: Pixabay
Kinesko Ministarstvo civilnih poslova ove nedelje je objavilo nacrt, a građani će svoje komentare moći da dostave ministarstvu do 11. septembra, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.
 
Državni čelnici već neko vreme traže načine da podstaknu mlade parove da se venčavaju i imaju porodicu, jer je zabeleženo da je populacija u toj državi drugu godinu zaredom opala.
Za razvode će važiti period čekanja od 30 dana, koji je kreiran da bi parovima bilo dato vreme ukoliko žele da se predomisle.
 
"Uredba promoviše značaj braka i porodice i teži se smanjenju impulsivnih razvoda, i održavanju društvene stabilnosti", kaže Đijan Ćuenbao, profesor na Institutu za stanovništvo i razvojne studije na Univerzitetu Sian Đijaotong.
Broj kineskih parova koji su se venčali u prvoj polovini godine je 3,43 miliona, što je pad za 498.000 u odnosu na prethodnu godinu. Stručnjaci ocenjuju da je to najniži broj venčanja od 2013. godine, pošto sve više mladih odlaže taj čin, pokazuju zvanični podaci.
  • @vera

    15.08.2024 17:52
    Koliko se sudskih sporova vodilo prilikom sklapanja a koliko prilikom razvoda braka?
  • vera

    15.08.2024 10:30
    1984
    duboka država se uključuje i u događanja u spavaćoj sobi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

Sve više starih u Japanu umire samo

U prvoj polovini ove godine u Japanu je kod svoje kuće preminulo ukupno 37.227 osoba koje žive same, pokazuju zvanični podaci japanske policije.