VIDEO: U Srbiji na svadbama "popularne" koverte, u Boliviji polutka govedine, paketi ulja, piva...

Na društvenim mrežama poslednjih dana pažnju je privukao snimak iz Bolivije, koji svedoči svadbenim običajima u ovoj zemlji.
VIDEO: U Srbiji na svadbama "popularne" koverte, u Boliviji polutka govedine, paketi ulja, piva...
Foto: Screenshot (Instagram/Geokutak)
Kako se može videti na snimku mladenci stoje ispred gomile poklona koji uključuju pakete hrane i pića, a na stranici Geokutak koja je podelila ovaj snimak navodi se da se u Boliviji misli da "ako svadbeni poklon može da stane u kovertu, nije od srca".
 
"Čini se da mladenci u Boliviji dobijaju baš sve što je zaista bitno i potrebno - tu su bukvalno komadi goveda, vreće krompira, brašna, šećera, paketi sokova, gajbe piva...", navedeno je uz snimak.
Kada je reč o svadbenim običajima u ovoj zemlji, novac je ipak dobrodošao, a kako navodi Culture Trip, čest je običaj da se mladoženji kače novčanice direktno na odelo. Veruje se da će to mladencima dati finansijsku dobrobit u budućnosti.
 
Uzevši u obzir da se u bolivijskom društvu od parova generalno ne očekuje da su živeli zajedno pre braka - poklanjanje kućnih aparata još je uobičajena pojava.
 
Još jedan običaj koji je vidljiv i na snimku jeste stavljanje šake konfeta direktno na glave mladenaca umesto da ih bacaju u vazduh što je uobičajeno u ostatku sveta.
  • Deki

    10.10.2024 19:08
    Često se priča o nekakvim praznim kovertama pa mi to nije jasno. Uvek u kovertu sa parama stavljam i čestitku za mladence sa svojim potpisom. Nisam nikad video da neko daje anonimne nepotpisane koverte!
  • Praktika

    10.10.2024 08:56
    Mladenci papreno plate svadbu očekujući dobre koverte,gosti ostanu polugladni i neki se osramote sa praznim kovertama.Nema se više ni stida ni srama.
  • cuki

    09.10.2024 12:32
    hehehe
    bolje nego prazne koverte :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom