Ovde se turisti najčešće otruju hranom
Leto je konačno tu, a s njim i dugo očekivana sezona odmora i putovanja.
Ali, kako nam odmor ne bi preseo, treba proučiti rezultate najnovijeg istraživanja o kvalitetu hrane koja se širom sveta jede na ulici.
Ono je pokazalo da se turisti najčešće otruju hranom u Španiji, a slede Turska i Egipat. Anketu je među dve hiljade turista sprovela britanska firma "Slater and Gordon", a za Španiju je čak 30 odsto ispitanika izjavilo da je imalo zdravstvenih problema zbog hrane pojedene tokom putovanja.
Nakon ove tri zemlje slede Grčka, Francuska, SAD, Indija, Maroko i Tajland. Lekari pak preporučuju da se na putovanjima uvek pažnja obrati na čistoću restorana i da se izbegavaju ulični specijaliteti ma koliko sjajno izgledali i privlačno mirisali, jer jaki začini često prikrivaju ukus i miris pokvarenog mesa.
Leti su ipak najopasnije školjke i morski plodovi (lako kvarljivi), ali i sladoledi i druge poslastice koje u sebi sadrže jaja, posebno ako nisu pravilno skladišteni u rashladnim uređajima.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar