Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zvanično je večeras u Leskovcu, pred više desetina hiljada posetilaca otvorio 26. Roštiljadu, turističko kulinarsku manifestaciju.
"Leskovac treba da bude ponosan na ovu manifestaciju, jer je od 1700 manifestacija koliko ima u Srbiji, "Roštiljijada" jedna od najposećenijh, ove godine očekujemo oko 700.000 gostiju i ovo je najbolji primer kako se od jedne lokalne manifestacije, pravi značajna međunarodna", istakao je Ljajić otvarajući ovogodišnju Roštiljijadu.
U Leskovac ovih dana, dodao je Ljajić, neće doći samo građani Srbije već i iz drugih država, jer osećaju gostoprimstvo, a Srbija ima mogućnost da pokaže i gostoprimstvo i bogatu gastronomsku ponudu. "Mnoge države su od toga napravile brend i mi imamo tu mogućnost da u narednim godinama isto uradimo", kazao je on.
Ocenio je da Roštiljijada pored turističkog, ekonomskog i gastronomskog, ima i društveni značaj, jer predstavlja našu zemlju na najbolji način, a da se i ne govori šta sve znači za Leskovac i opštine oko Leskovca, zbog dobrog finansijskog prihoda.
Uz pomoć Vlade Srbije ovo će i narednih godina biti respektabilna manifestacija, dodao je Ljajić. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prepoznalo Roštiljijadu kao dobar brend i pomoglo je sa četiri miliona dinara. "Roštiljijada je manifestacija koja je proslavila naš grad i zato u narednih sedam dana uživajte u dobrom roštilju, gostoprimstvu i brojnim muzičarima. Leskovac živi za ovih sedam dana", rekao je Cvetanović.
Majstori roštilja iz Leskovca i još nekoliko gradova su duž glavne leskovačke ulice postavili 30 štandova na kojima pripremaju specijalitete od roštilj mesa.
Cene najtraženijih pljeskavica su ostale iste kao i prošle godine. Pljeskavica od 150 grama košta od 130 do 150 dinara dok su one veće od 200 grama i obogaćene suvim mesom i kačkavaljem oko 250 dinara. Gosti su zadovoljni cenom i kvalitetom. "Najbolje su pljeskavice, jer su leskovačke. Super su i nemam nikakvu zamerku", kaže Dragan Marković iz Kule.
Majstori roštilja na sve načine pokušavaju da privuku mušterije i tvrde da je njihov recept za roštilj najbolji.
Komentari 2
Nišlija
Inače treba je posetiti. Pogotovo prvog i sedmog (zadnjeg) dana kada je atmosfera prava karnevalska. U svečanom defileu učestvuju mažoretske grupe iz zemlje i inostranstva, uključujući i Rio de Žaneiro.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar