Objavljena lista najsigurnijih zemalja za iseljenike, jedna nam je blizu

S mogućnostima koje donosi digitalizacija i savremeno doba nikad nije bilo lakše seliti se i raditi u inostranstvu.
Objavljena lista najsigurnijih zemalja za iseljenike, jedna nam je blizu
Foto: Pixabay
S obzirom na to da lista zemalja koje nude digitalne nomadske vize samo raste, mogućnosti za rad postaju sve fleksibilnije.
Zbog toga je osiguravajuća kompanija "William Russell" istražila najsigurnije destinacije na svetu za iseljenike. Kompanija je koristila podatke dostupne u Globalnom indeksu mira, koji je procenio nivo sigurnosti i sigurnosti društava kroz 23 faktora.
Izveštaj naglašava da postoje određeni aspekti koji su zajednički svakoj od najsigurnijih destinacija, poput visokog nivoa obrazovanja, socijalne nege i bogatstva.
 
Ispostavilo se da je Island najsigurnija zemlja na svetu za iseljenike. Ima očekivani životni vek od 83 godine, zahvaljujući niskom nivou zagađenja, javnom zdravstvenom sistemu, generalno niskoj stopi kriminala i, prema studiji iz 2019, društveno prihvata LGBTQ+ osobe. U 2020. godini ova zemlja ima najnižu stopu ubistava u Evropi, a poznata je kao destinacija za solo putnike i porodice zbog svoje reputacije za sigurnost.
 
Danska je druga najsigurnija, a 95 odsto ljudi se slaže da u zemlji postoji jak osećaj zajedništva. Osim toga, njegova transportna infrastruktura je odlična, što je još jedan faktor koji je ocenjen u ovom izveštaju.
 
Treća najsigurnija je Irska, koja preduzima velike korake u digitalnoj i ekološkoj sigurnosti, a takođe ima dug životni vek od 83 godine. Novi Zeland i Austrija zaokružuju prvih pet, a svoje mesto na listi je našla i Slovenija koja je na osmoj poziciji.
Na listi su:
 
1. Island
 
2. Danska
 
3. Irska
 
4. Novi Zeland
 
5. Austrija
 
6. Singapur
 
7. Portugal
 
8. Slovenija
 
9. Japan
 
10. Švajcarska
  • Xy

    10.09.2023 06:44
    Xy
    Istina. Ni jedna drzava na Balkanu, osim Slovenije, nece nikad doci na ovo mjesto. Znaju se razlozi. Prvo treba tim ljudima postenost, radne navike, da ides na posao, da zaradis platu a ne da obrnuto, svi bez odgovornoscu, kultura sacusnha prirode i urbanizma i jos mnigo toga.
  • Ana

    29.08.2023 12:29
    ?
    Na kom je mestu Srbija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja