VIDEO Galebovi otimaju hranu turistima u Veneciji: Izdata brošura o ponašanju, a tu su i upozorenja

Kradu hranu iz ruku turista.
VIDEO Galebovi otimaju hranu turistima u Veneciji: Izdata brošura o ponašanju, a tu su i upozorenja
Foto: Pixabay
Takozvani veliki galebovi dužine i do 65 centimetara, sa krilima koja dostižu dužinu od metar i po i težinom i do dva kilograma punopravni su stanovnici Venecije u kojoj ih ima više od 2.000 uz 430 parova koji prave gnezda.
 
Grad Venecija je preko sajta opštine, zatim na sajtu koji pripada firmi "Veritas" koja se bavi skupljanjem smeća kao i na sajtu Korila, objavila priručnik s normama ponašanja koje je potrebno usvojiti ne bi li se u miru živelo sa ovom vrstom galebova.
Ovaj priručnik je namenjen turistima koji nisu navikli na ponašanje venecijanskih galebova koji sleću na stolove u potrazi za hranom koju ponekad i kradu direktno iz ruku.
 
Jedan od saveta jeste da, ukoliko je moguće, turisti ne jedu hranu na ulici i da ne ostavljaju đubre u opštinskim kantama na ulicama.
"Galebovi su zaista vrlo prisutni u Veneciji ali nismo pod najezdom od koje ne znamo kako da se odbranimo", izjavio je odbornik za ambijent opštine Venecija Masimiliano de Marin i dodao da ove mere imaju smisla samo ako su integrisane jedna sa drugom.
 
 
Firma "Veritas" je zajedno sa Opštinom Venecija okačila informativne flajere na dva jezika na opštinske kante za đubre na mestima koja najviše posećuju turisti ne bi li ih obavestili kako da se ponašaju u prisustvu galebova.
 
Godinama opština Venecija uvodi razne mere, poput jastrebova koji svojim prisustvom teraju galebove sa groblja na ostrvu San Mikele, preko zvučnih sistema koji smetaju pticama. Snimljen je i informativni film o galebovima u ovom gradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Turisti ponovo mogu da idu na Kapri

Popravljen je cevovod koji vodi pijaću vodu na Kapri, pa je turistima dozvoljeno da ponovo posete to italijansko ostrvo, saopštio je u nedelju njegov gradonačelnik Paolo Falko.