"Još jedan varvarski i idiotski gest vandalizma": Turista pokušao da ureže svoje ime u Pompeji

Turista iz Kazahstana priveden je u arheološkom parku Pompeja kada je oštrim predmetom pokušao da ukleše svoje ime na zidu jedne od drevnih kuća.
"Još jedan varvarski i idiotski gest vandalizma": Turista pokušao da ureže svoje ime u Pompeji
Foto: Pixabay
Turistu je zadržalo obezbeđenje i potom predalo karabinjerima, prenela je agencija Ansa. 
 
Tim konzervatora spomenika odmah je počeo da procenjuje razmere štete na zidu dobro očuvane kuće porodice Cei, ukrašenog slikama.
Direktor parka u Pompeji je naveo da će, zahvaljujući novom zakonu koji je donet na inicijativu Ministarstva kulture, počinilac štete morati da plati obnovu zida.
Ministar kulture Đenaro Sanđulijano izjavio je da je ovo još jedan "varvarski i idiotski gest vandalizma" prema italijanskom kulturnom nasleđu. 
 
"Ovo je veoma ozbiljan čin koji će biti najstrože kažnjen", naglasio je ministar i zahvalio pripadnicima policije na brzoj intervenciji.
  • Neb

    23.06.2024 08:53
    Novom Sadu ne trebaju turisti, mi sami svoje nasledje unistavamo.

    Podrška za italijane, svaka čast
  • Zguba

    23.06.2024 07:37
    .
    Borate, ti li si?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Turisti ponovo mogu da idu na Kapri

Popravljen je cevovod koji vodi pijaću vodu na Kapri, pa je turistima dozvoljeno da ponovo posete to italijansko ostrvo, saopštio je u nedelju njegov gradonačelnik Paolo Falko.