Turistima i građanima u Grčkoj stiglo SMS upozorenje na nevreme

Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima severne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana.
Turistima i građanima u Grčkoj stiglo SMS upozorenje na nevreme
Foto: Pixabay (ilustracija)
U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva, prenosi Katimerini.
 
"Izbegavati prelaženje bujica i potoka, pešice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbegavati dodirivanje vodovodnih cevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje", navodi se u upozorenju.
Dodaje se i da je savet, ako se neko nađe na otvorenom tokom nevremena, da se ne približava metalnim predmetima, kao što su automobili, bicikli ili oprema za kampovanje, kao i da ako je neko u moru, trebalo bi odmah da izađe.
 
Nevreme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Eviji.
Kako ERT prenosi, u centralnim, istočnim i severnim predelima predviđaju se kiše i oluje, a od večeri se očekuje postepeno slabljenje.
 
Očekuje se da će temperature pasti na 28 stepeni, dok će na Kritu temperature dostići 31 stepen.
 
U Solunu se očekuje prolazna oblačnost sa kišom i mestimično jakim nevremenom, a temperature će se kretati od 20 do 28 stepeni.
  • Kiki

    05.07.2024 07:52
    I ništa se nije desilo. Pala kiša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

U Pamploni počele trke s bikovima

Slavna trka s bikovima koja se tradicionalno održava u španskoj Pamploni počela je u subotu uprkos protestima boraca za zaštitu prava životinja.

Turisti ponovo mogu da idu na Kapri

Popravljen je cevovod koji vodi pijaću vodu na Kapri, pa je turistima dozvoljeno da ponovo posete to italijansko ostrvo, saopštio je u nedelju njegov gradonačelnik Paolo Falko.