Objavljena lista najboljih avio-kompanija na svetu, među top pet nema prevoznika iz Evrope

Britanska firma Skytrax, koja se bavi ocenjivanjem avio-kompanija, objavila je listu najboljih za 2024. godinu.
Objavljena lista najboljih avio-kompanija na svetu, među top pet nema prevoznika iz Evrope
Foto: Pixabay
Na samom vrhu je Qatar Airways, a evropske avio-kompanije nisu uspele da uđu u top pet.
U top pet se još nalaze, redom, Singapore Airlines, Emirates, ANA All Nippon Airways i Cathay Pacific Airways.
Na šestom mestu nalazi se Japan Airlines, a tek na sedmom jedna evropska kompanija, i to Turkish Airlines. U top deset se još nalaze EVA Air, Air France i Swiss International Airlines.
 
Zanimljiva je i lista niskotarifnih avio-kompanija. Na prvom mestu nalazi se AirAsia, a među top deset je i RyanAir. Ova firma zauzima 10. mesto.
  • Svetski putnik

    07.07.2024 16:07
    Singapore Airlines nakon što je na letu SQ-321 iz Londona za Singapur jedan putnik smrtno stradao a sedam teško povređenih?
    Qantasa nema nigde?
    Khm .... bulshit!
  • Mario

    07.07.2024 16:03
    Davne 1997 vozio sam se iz Amsterdama sa Cathay pacificom do Hong Konga gdje im je sjediste. Nezaboravna avantura jer sam prvi put u zivotu imao priliku da budem u prvoj klasi. Da prvoj i ne business ili Ecnomy business. Nije bilo karata a morao sam da odem jer je Italijanska firma i njene masine u Tianjinu imale problem zaustavljena je proizvodnja sokova za malu decu a tone i vagoni voca su cekali na uzarenom suncu da budu isporucene u tvornicu. Zadnji put sam se vracao 2019 godine iz Tajvana za Amsterdam sa KLM isto visoka usluga ali ni blizu Cathay. KLM kad je otkazao let dao nam je odmah hotel, hranu, bon za Spa, cek za 600 eura koje su nam u 10 dana isplatili u Srbiji na racun zbog kasnjenja i izivinili se.
    Sad znate zasto vec godinama ne putujem sa Airserbendia? Nikad nisu krenuli na vreme niti 1.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.