Avio-kompanija omogućila ženama da ako ne žele - ne moraju da sede pored muškaraca tokom leta

Avio-kompanija IndieGo je omogućila putnicama da tokom leta izbegnu sedenje pored muškaraca.
Avio-kompanija omogućila ženama da ako ne žele - ne moraju da sede pored muškaraca tokom leta
Foto: Pixabay
Ova najveća niskotarifna indijska avio-kompanija prilikom procesa kupovine karata nudi ženama mapu na kojoj su sedišta označena ružičastom bojom. Na njima sede isključivo žene.
 
Muškarci ne mogu da vide ova sedišta pa samim tim ni da ih rezervišu. Iz kompanije su poručili da su se odlučili na ovaj korak kako bi omogućili ženama da se osećaju ugodnije dok putuju.
"Ovo je uvedeno na osnovu istraživanja tržišta i trenutno je u fazi pilot projekta i u skladu je s našim #GirlPower etosom. Posvećeni smo pružanju neuporedivog iskustva putovanja za sve naše putnike, a ova nova funkcija samo je jedan od mnogih koraka koje preduzimamo ka ostvarenju tog cilja", između ostalog su naveli.
 
Ova opcija će vrlo brzo biti dostupna na svim IndiGo letovima. 
Reakcije su pomešane.
 
"Nemam problema s ovom politikom ako je i muškarcima dozvoljeno da urade isto", "Šta se dešava kada muškaraci ne žele da sede pored žene?", neki su od komentara.
  • nata-pata

    29.07.2024 12:01
    komentar
    Totalno bez veze!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.