Od sutra nova mera u Veneciji: U jednoj grupi može biti najviše 25 turista

Venecija će od četvrtka, 1. avgusta ograničiti broj posetilaca u turističkim grupama na 25, a turističkim vodičima biće zabranjeno korišćenje zvučnika kako bi se "zaštitio mir stanovnika".
Od sutra nova mera u Veneciji: U jednoj grupi može biti najviše 25 turista
Foto: Pixabay
Cilj je i da se obezbedi slobodnije kretanje pešaka.
 
Deca starosti do dve godine, kao i učenici i studenti na školskim putovanjima, nisu uključeni u ovaj broj.
Oni koji se ne budu pridržavali novih mera mogu da se suoče s kaznama između 25 i 500 evra, prenosi Rojters.
 
Ograničenja, koja su prvobitno planirana za početak jula, obuhvataju centar grada, kao i ostrva Murano, Burano i Torčelo.
Venecija je u aprilu postala prvi grad na svetu koji je uveo sistem plaćanja za posetioce u okviru eksperimenta koji je imao za cilj da odvrati izletnike od dolaska tokom sezone.
 
Ta šema trajala je 29 dana, nakon čega su usledile konsultacije o budućnosti projekata koji imaju cilj da umanje uticaj masovnog turizma na Veneciju.
  • Е вала

    31.07.2024 18:43
    @Svaka čast
    пуна је Србија таквих једнодневних"туриста"! После лажу измишљају....!
  • Svaka čast

    31.07.2024 14:15
    prekipelo je mnogima od najezdi jednodnevnih turista koji "protrče" gradom sa jedinim ciljem da nagomilaju selfije u čijoj je pozadini neka znamenitost grada. Takav vid turizma je zaista glupost iako je najjeftiniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.