Prag zabranio rikše salona za tajlandsku masažu: "Ne zaslužuje da njegove ulice budu zatrpane kičem"

Vlasti Praga zabranile su upotrebu rikši koje koriste saloni za tajlandsku masažu, navodeći da one predstavljaju nelegalni vid reklamiranja, kao i da im nedostaje oprema za bezbednost u saobraćaju.
Prag zabranio rikše salona za tajlandsku masažu: "Ne zaslužuje da njegove ulice budu zatrpane kičem"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prag je na ovaj način zabranio korišćenje rikši od kojih su mnoge parkirane ispred salona za masažu u istorijskom centru prestonice, prenosi češki medij Expats.cz.
 
Ministarstvo industrije i trgovine potvrdilo je da ovo prevozno sredstvo više neće biti dozvoljeno na ulicama Praga jer predstavlja nelegalan vid reklame. 
Rikše, obojene u crvenu i zelenu boju, često su se viđale u istorijskom centru Praga, a ne samo da su za mnoge predstavljale ružan prizor, već su ometale pešake u gusto naseljenim područjima, navodi se u najnovijem saopštenju gradske uprave.
Zadovoljstvo odlukom o zabrani rikši izrazio je i gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda koji je kazao da grad "ne zaslužuje da njegove ulice budu zatrpane kičem".
 
Vlasnici salona za tajlandsku masažu dugo su tvrdili da se rikše koriste kao prevozno sredstvo za zaposlene, ali posle ponovljenih inspekcija i pritužbi javnosti, opštinske vlasti Praga utvrdile su da se one, zapravo, koriste za ilegalno reklamiranje.
  • Mariena

    24.08.2024 21:18
    Marko @ Uvek spremni za vredjanje. Rodjena u Bratislavi. Toliko.
  • Marko

    24.08.2024 16:30
    @Mariena
    Da li si ikada uopšte izašla iz Srbije? Po tvom komentaru moglo bi se zaključiti da pričaš o onom što nikad nisi videla, ili da ne poznaješ pojam kiča. Možda i kombinacija oba elementa?
  • Mariena

    24.08.2024 14:50
    Ima li većeg kičeraja od tzv. srednje evrope????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.