Novi brzi voz će omogućiti putovanje od Berlina do Pariza za osam sati

Novi brzi voz koji će omogućiti putovanje od Berlina do Pariza za osam sati kreće sa radom od decembra, saopštili su predstavnici nemačkog železničkog operatera "Deutsche Bahn".
Novi brzi voz će omogućiti putovanje od Berlina do Pariza za osam sati
Foto: Pixabay (ilustracija)
Putovanje između glavnih gradova Nemačke i Francuske će biti bez presedanja, a voz će stajati samo u Frankfurtu, Strazburu i Karlsrueu.
 
Vozom će zajednički upravljati "Deutsche Bahn" i francuski operater SNCF.
"Ovo je prva dnevna direktna veza između prestonica Nemačke i Francuske, a takođe je i simbol rastuće Evrope", rekao je izvršni direktor firme "Deutsche Bahn" Mihael Peterson.
 
Sa njim se složio i generalni direktor SNCF Alen Krakovič.
"Ova nova veza je još jedan dokaz francusko-nemačkog prijateljstva i doprinosi zajedničkom cilju naše dve zemlje: više mobilnosti bez ugljen-dioksida", naveo je čelnik francuske kompanije, prenosi Dojče vele.
 
Voz će polaziti svakog dana iz Berlina u 11.54 sati i stizati u Pariz u 19.55 časova. 
 
Polazak iz Pariza je planiran za 9.55 sati, a dolazak u Berlin za 18.03 časova.
 
Početna cena za voznu kartu druge klase će iznositi 60 evra. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.