Replika Ovalne sobe u Vašingtonu: Možete da sednete u stolicu predsednika SAD

U okviru projekta "Narodna kuća: Iskustvo u Beloj kući", u Vašingtonu je izložena replika Ovalne sobe predsednika SAD Džoa Bajdena.
Replika Ovalne sobe u Vašingtonu: Možete da sednete u stolicu predsednika SAD
Foto: Pixabay (ilustracija)
Posetiocima je dozvoljeno da fotografišu Ovalnu sobu, a organizatori kažu da je njen izgled podložan promenama.
 
"Kada Bajdenov naslednik preuzme dužnost kao sledeći predsednik, replika Ovalne kancelarije biće preuređena tako da izgleda baš kao kancelarija novog predsednika", rekao je Stjuart Meklorin, predsednik Istorijskog udruženja Bele kuće.
Na Izložbi postoji i odvojeni prostor "Imerzivno pozorište", gde se koristi tehnologija kako bi se prikaz svakih pet minuta transformisao u neke od najbitnijih prostorija u Beloj kući.
 
"Odlična stvar u vezi sa ovom Ovalnom sobom, je to što, kada nas posetite, možete da uđete i da sednete u stolicu predsednika", dodaje Meklorin.
Tapete, draperije, komadi nameštaja, tepih, umetničke slike i druga umetnička dela su replike svega što se trenutno nalazi u pravoj Ovalnoj sobi, a planira se, da se sa svakim budućim predsednikom – promeni i dekor.
 
"Možete da navodno preuzmete poziv od gospodina Putina ili bilo kog drugog državnika i da se slikate. Možete da sedite na sofama ili u fotelji predsednika, gde se obično održavaju sastanci sa drugim šefovima država i zvaničnicima. Možete da uživate i ispred kamina", dodaju organizatori.
 
Ulaz je besplatan, ali posetioci moraju da se jave za karte. U Udruženju planiraju da se 800 posetilaca svakog dana unutra zadrži nešto više od sat vremena.
 
Udruženje je prikupilo 60 miliona dolara za izgradnju i početne troškove. Trenutno se radi na tome da se popuni i fond od 50 miliona dolara za održavanje projekta, objašnjava Meklorin.
 
Istorijsko udruženje Bele kuće je 1961. godine osnovala prva dama SAD Džeki Kenedi, kako bi pomogla očuvanju muzejskog kvaliteta unutrašnjosti Bele kuće i tako edukovala javnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.