Pristup Fontani di Trevi u Rimu biće ograničen tokom Svete 2025. godine

Pristup čuvenoj rimskoj Fontani di Trevi biće ograničen tokom rimokatoličke Jubilarne svete godine 2025, a realizacija ovog pilot projekta mogla bi da dovede i do uvođenja novčane naknade.
Pristup Fontani di Trevi u Rimu biće ograničen tokom Svete 2025. godine
Foto: Pixabay
Naknadu bi plaćali posetioci koji žele da vide ovaj istorijski zaštitni znak italijanske prestonice.
To je saopštio gradonačelnik Rima Roberto Gualtijeri koji je istovremeno najavio da počinju vanredni radovi na održavanju fontane, prenela je agencija Ansa. Oko fontane će biti postavljeni providni paneli, a u roku od mesec dana unutar nje biće postavljena staza od kamenih kocki po kojoj će posetioci moći da hodaju i uživaju u do sada neviđenom pogledu.
Jubilarna godina je posebna sveta i hodočasnička godina u Katoličkoj crkvi, a obično se održava jednom na svakih 25 godina i papa je proglašava periodično od 1300. godine, navodi portal Italia.it. Tom prilikom brojni hodočasnici dolaze u Rim i posećuju crkve. 
 
Jubilarna 2025. godina počinje 24. decembra 2024, a završava se 6. januara 2026.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.