Lista zemalja u kojima turistima treba najmanje novca dnevno: Na spisku i Srbija

Nova studija koju je sproveo HelloSafe ispitala je prosečan dnevni budžet za jednu osobu u 136 zemalja i rezultati su stigli.
Lista zemalja u kojima turistima treba najmanje novca dnevno: Na spisku i Srbija
Foto: Pixabay
Odlazak na destinaciju koja je poznata po svojoj pristupačnosti kada je reč o cenama može da ublaži čitav stres od putovanja. 
 
HelloSafe sproveo je studiju kako bi utvrdio u kojoj državi na svetu nam je potreban najniži prosečni dnevni budžet i tako su napravili listu od 15 najjeftinijih država za putovanje.
Nigde na listi prosečna potrošnja nije veća od 35,85 evra dnevno, a države se pretežno nalaze po Africi i Aziji.
 
Na vrhu liste je Laos, prelepa zemlja u jugoistočnoj Aziji. Prosečna dnevna potrošnja za jednog putnika ovde je samo 12 evra.
Na drugom mestu je Kazahstan, gde je prosečna potrošnja po danu 16,82 evra, a na trećem Ruanda, gde je prosečna potrošnja 19,22 evra. 
 
Čak se i Srbija našla na ovoj listi, na 15. mestu, a za našu državu kažu da je turisti dovoljno svega 33,46 evra za dnevni budžet.
 
U nastavku pogledajte listu najjeftinijih zemalja koje treba posetiti u 2025:
 
1. Laos
2. Kazahstan
3. Ruanda
4. Gana
5. Mongolija
6. Jermenija
7. Burkina Faso
8. Gruzija
9. Mali
10. Mijanmar
11. Haiti
12. Malavi
13. Indija
14. Nepal
15. Srbija
  • Mikica

    13.10.2024 15:02
    Nema sanse ljudi
    Mi smo toliko skupa zemlja postali da nas turisti zaobilaze ,cak se i nasi iseljavaju zbog cena koje su podivljale. Postalo je neizdrzivo vise! Mislim da cena goriva diktira ove cene. Tu smo u vrhu u Evropi.
  • Miloš

    13.10.2024 11:56
    Ekonomski tigar
    Zar stranci kod nas, ekonomskog tigra, ne troše, već smo na spisku nerazvijenih?
  • Banstor

    13.10.2024 10:03
    Odlična liga levih država
    u kojoj se savršeno uklapamo u mentalitetu higijeni i moralnim karakteristikama.Ništa nisu pogrešili time što su nas stavili sa svima prethodno navedenim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja