Prag zabranio organizovano noćno obilaženje barova

U pokušaju da suzbiju buku koju prave pijani turisti, gradske vlasti u Pragu danas su zabranile noćno obilaženje barova, koje su organizovale turističke kompanije.
Prag zabranio organizovano noćno obilaženje barova
Foto: Pixabay

Prema danas usvojenoj odluci, turistički vodiči više neće moći da organizuju popularne obilaske barova od 22 sata do šest sati ujutro, objavili su češki mediji.

Nerazumna konzumacija alkohola i neprikladno ponašanje prilikom noćnih obilazaka barova može stvoriti utisak o nedostatku kulture u zajednici, smanjiti osećaj sigurnosti i negativno uticati na percepciju opštine od strane turista i potencijalnih investitora, navodi se u odluci.
Zamenik gradonačelnika Praga Jirži Pospišil rekao je da grad želi kulturnijeg, bogatijeg turistu, a ne onog koji dolazi samo na kratko da se napije.
 
Stanovnici centra Praga, koji je prepun barova i pivnica, već dugo se žale na buku i navode da su zabrinuti za bezbednost zbog ponašanja turista koji tokom noći obilaze kafane.
  • Jaa

    14.10.2024 19:49
    nema da se pije u gostima, samo kod kuce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja