VIDEO: Gospodin Kiseli Krastavac u 90. godini dobio prve potomke - Halapinja, Mirođiju i Krastavčića

Devedesetogodišnja kornjača Gospodin Kiseli Krastavac (Mr. Pickles) u zoo vrtu u Hjustonu dobila je svoja prva tri mladunca.
Prema objavi na blogu zoološkog vrta, čuvar je primetio da 53-godišnja partnerka kornjače polaže tri jaja. Tim koji se brine o životinjama potom je odneo jaja na čuvanje
"Tlo u Hjustonu nije idealno za kornjače s Madagaskara i malo je verovatno da bi se jaja sama izlegla da čuvar nije bio na pravom mestu u pravo vreme", objasnili su iz zoološkog vrta.
 
Tri mladunca dobila su imena Halapinjo, Mirođija i Krastavčić. Prema zoološkom vrtu, Gospodin Kiseli Krastavac je jedna od "najvrednijih kornjača". Vrsta je kritično ugrožena nakon prekomernog sakupljanja za ilegalno trgovanje kućnim ljubimcima i zbog činjenice da generalno imaju malo potomaka.
 
 
 
Gospodin Kiseli Krastavac je najstarija životinja u zoološkom vrtu u Hjustonu, koji mu je dom poslednjih 36 godina. Mladunci će im se pridružiti u staništu kad dovoljno narastu i ojačaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.