Trojica mladića uhapšena zbog krađe velikog krokodila

Trojica muškaraca uhapšena su u Južnoj Africi zbog krađe nilskog krokodila dugog 2,5 metara, vrednog oko 1.300 dolara, saopštila je policija.
Trojica mladića uhapšena zbog krađe velikog krokodila
Foto: Pixabay
Krokodil se nalazio na farmi u severozapadnoj provinciji, a veruje se da su lopovi koristili kamionet da odvezu životinju sa farme krokodila u oblasti Hartbisfontejn, na oko 200 kilometara zapadno od Johanesburga, preneo je Rojters.
Krokodil je pronađen vezan konopcem i žicom u napuštenoj seoskoj kući, a mladići, starosti između 20 i 35 godina, prekrili su ga granama drveća u pokušaju da ga sakriju, saopštila je policija, koja je potom pronašla i kamionet.
Policija istražuje kako su uspeli da izvuku velikog krokodila sa farme, koja je imala sigurnosnu ogradu, rekla je portparolka policije pukovnica Adel Majburg.
 
"Postavlja se pitanje kako su izvukli ovu životinju, jer to ni u kom slučaju nije beba krokodila", navela je ona.
 
Dodala je da je krokodil bio jako dehidriran kada ga je pronašao tim policajaca i službenika za zaštitu životinja, koji su saopštili da je životinja potom vraćena pravom vlasniku.
 
Majburg je napomenula da se još istražuje šta je motiv krađe, ali delovi tela krokodila poput kože, noktiju i zuba imaju vrednost, pa  se pretpostavlja da su možda planirali da ubiju životinju i prodaju njene delove.
 
Iako Južna Afrika ima problema sa krivolovom, krokodili obično nisu meta zbog toga što su opasni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja