Bolnica prvi put dozvolila da pas bude uz vlasnicu na porođaju

Navikli smo da psi smeju da uđu u bolnice, osim ako je reč o psima vodičima. Međutim, i to se polako menja.
Kako javlja BBC, bolnica u britanskom Milton Kejnsu postala je prva koja je dozvolila jednoj vlasnici da pas bude uz nju na porođaju.
Ami Tomkins ima autizam i godinama se bori s teskobom. Kako i sama kaže, dešavalo se da iz kuće ne izlazi mesecima, čak ni kako bi otišla u prodavnicu ili kod lekara. Zbog toga je neko morao da bude uz nju u trenucima koji su veoma delikatni. Zaključeno je kako je najbolji izbor njen ljubimac.
Dvogodišnja kujica Bel bila je s njom u kolima hitne pomoći, potom na odeljenju intenzivne nege, kao i na odeljenju na koje je smeštena nakon carskog reza. Babica je bila ta koje je predložila da se psu dopusti da uđe jer je videla koliko pas umiruje svoju vlasnicu.
 
Naravno, morala je prvo da prođe procenu - provereno je da li ostaje smirena kad su oko nje gužva i buka, a onda i kako reaguje na to što joj je vlasnica u bolovima. Pošto je ljubimica dokazala da je veoma smirena, dezinfikovali su je i pustili u bolnicu.
 
"Pružila mi je nešto drugo na šta sam mogla da se skoncentrišem umesto na ono što mi se događa. Mislila sam na Bel", rekla je Tomkins. 
 
 
Dodala je kako su zaposleni u bolnici bili iznenađeni činjenicom da je njen pas bio veoma smiren u datim okolnostima.
 
"Bilo nam je jasno koliko je važno omogućiti Bel da bude uz gospođu Tomkins tokom njenog boravka u porodilištu kako bi joj pružila utehu i podršku. Privilegija je pružiti istinski prilagođenu negu i prepoznajemo koliko je to bilo važno za gospođu Tomkins", istakla je Melisa Dejvis, glavna babica u Univerzitetskoj bolnici Milton Kejns.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Kod Briona snimljen kit

U blizini Briona je snimljen kit, koji se kretao u pravcu Muzila, što je redak i izuzetno značajan događaj za ovo područje Jadranskog mora.