VIDEO: U Australiji snimljen veoma redak kit, tek četvrti takav na svetu

Albinizam kod životinja nije česta pojava, pa zato svaka takva životinja neminovno privuče pažnju ljudi, a često i drugih životinja, kako pripadnika svoje vrste tako i drugih.
Nedavno je zanimanje izazvao snimak tri metra dugog albino kita, koji je snimljen kako pliva uz majku u australijskim vodama.
Sve je još i zanimljivije ako se zna da je u tim vodama do sada viđen samo jedan takav kit. Dobio je ime Migalu i, zapravo, nije viđen poslednje tri godine. Nagađa se kako bi ovaj mališan mogao biti njegov potomak jer je albinizam kod kitova ekstremno redak. Čak i ako oba roditelja imaju recesivni gen, šansa da će im potomak biti svetlije boje je svega 25 odsto.
Zbog toga je jasno zašto je ovaj "mališan" izazvao veliku pažnju širom sveta.
 
Australijanci se nadaju da će se Migalu ipak negde pojaviti, da će ga neko videti, jer je kit zaista omiljen u tamošnjoj javnosti. 
 
  • Мићко

    06.08.2023 11:58
    Пре неких 40 година човек у Ср.Каменици упеца рибу са 4 ока 1. на свету па није била сензација у аустралији

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja