Vojnici teško povređeni u susretu sa krokodilom, kazna njihovim šefovima jer ih nisu dobro obučili

Australijsko Ministarstvo odbrane moglo bi da bude kažnjeno sa 1,5 miliona dolara jer nije pravilno obučilo svoje osoblje, nakon što je krokodil teško povredio dvojicu vojnika.
Vojnici teško povređeni u susretu sa krokodilom, kazna njihovim šefovima jer ih nisu dobro obučili
Foto: Pixabay
Ministarstvu se stavlja na teret da nije ispunilo svoje dužnosti prema Zakonu o zdravlju i bezbednosti na radu iz 2011. godine, prenosi Gardijan.
"Bezbednost naših ljudi je najvažnija u svim aktivnostima i ključna je za našu misiju odbrane Australije i njenih nacionalnih interesa", rekao je portparol australijskog Ministarstva odbrane.
Slučaj se odnosi na incident koji se dogodio u avgustu 2021. godine, kada su vojnici sa sedištem u Darvinu prevozili desantnu letelicu Taunsvil na održavanje.
 
Dvojici vojnika u 20-im i 30-im godinama je data dozvola da idu na pecanje na poluostrvu Kejp Jork u Portland Roudu, u odbrambenom čamcu na naduvavanje. Dok je čamac bio usidren, vojnici su počeli da plivaju, a mlađeg muškaraca je napao krokodil i odvukao ga pod vodu.
 
Vojnici su uspeli da se izbore sa životinjom, nakon čega su se vratili u čamac. 
 
Obojica su zadobila ozbiljne povrede.
  • Realista

    13.08.2023 09:56
    IQ prosečnog vojnika
    Ne razumem gde je tu odgovornost komande? Dali su im dozvolu da pecaju a ne da plivaju. Za bilo koju vojsku mozak vam nije potreban, vaše je samo da umrete.
  • Okrugli ćošak

    13.08.2023 08:31
    U našoj snažnoj vojsci koja je statističkih 58 na svetu, pošto nemaju šta da rade dok čekaju činove i stanove, su vrlo dobro izvršili obuku sa " krokodilom". A bogami i ekserima, crtanjem... Služimo srbiji! A narod će nas pozlatiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja