VIDEO: Pronađena kornjača čudnog izgleda koja lako može da pregrize kost - zove se Flafi

Na severozapadu Engleske pronađena je opasna kornjača s vilicom dovoljno jakom da pregrize kost.
Aligatorske kornjače potiču iz reka i močvara na Floridi, a prepoznatljive su zahvaljujući svom oklopu koji im daje izgled sličan onom dinosaurusa.
 
Nakon što je više puta uočena, slatkovodnu kornjaču uhvatila je lokalna većnica Deniz Čemberlejn, koja je stavila kornjaču u korpu za kupovinu i odnela je veterinaru. Veterinar Dom Mole je za Skaj njuz ispričao kako je bio "stvarno iznenađen" kada je gospođa Čemberlejn donela kornjaču.
Prvo je mislio da je u pitanju glavata kornjača.
 
"Nisam ni najmanje očekivao da će to biti aligatorska kornjača", kazao je veterinar. Dodao je kako je životinju verovatno bacio neki vlasnik koji nije znao koliko će biti teško brinuti se o egzotičnom kućnom ljubimcu.
Veterinar još ne može da odredi kog je pola kornjača jer je relativno mala, ali ga to nije sprečilo da joj da ime.
 
"Kolokvijalno smo kornjaču nazvali Flafi. Na neki čudan način izgleda prilično slatko, pa smo joj dali slatko ime", objasnio je veterinar.
 
 
Iako nije nedostajalo ljudi koji su ponudili da prime Flafija, odlučeno je da će kornjača biti premeštena u specijalizovani centar za divlje životinje u Kornvolu. Aligatorske kornjače su invazivna vrsta koja može "lako" da pregrize kost i ljudski prst, navodi se u enciklopediji Britanika.
 
Aligatorske kornjače su lovci koji se obično hrane ribom, žabama, malim sisarima pa čak i drugim kornjačama. Mogu da narastu do 100 cm i teže do 90 kg.
  • T.

    28.02.2024 09:55
    nista od 3 zelje...
    ...ode zlatna ribica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.