Najezda zmija na Krku, meštani zabrinuti za turističku sezonu

U Čižiću na ostrvu Krka pojavila se najezda zmija, što je veoma zabrinulo stanovništvo, posebno zbog predstojeće letnje sezone, ali i njihovog ponašanja.
Najezda zmija na Krku, meštani zabrinuti za turističku sezonu
Foto: Pixabay
"Pojavile su se odjednom u selu. Baš nas je jako iznenadilo, neugodno nam je svima. Zvali smo i opštinu jer ih je sve više i više. Strah me za sezonu, ako će ovako nastaviti. Uticaće uveliko na nas", rekao je čitalac koji se javio hrvatskom portalu 24sata i poslao im video.
Zoolog Zoološkog vrta u Zagrebu, Ivan Cizelj potvrdio je da je reč o vrsti zmija "crna poljarica" koje inače stanuju na ovom delu Hrvatske, a njihovo čudno ponašanje objašnjava sezonom parenja.
"Totalno su bezopasne za ljude. Najbolje ih je ne dirati. Ovo ponašanje je uobičajeno za njih u ovo doba godine jer je sezona parenja", rekao je Cizelj.

Teme

Zmije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.