VIDEO: Tri plaže u Španiji zatvorene zbog ajkula u plićaku

Tri plaže na španskim Kanarskim ostrvima zatvorene su zbog pojave ajkula.
VIDEO: Tri plaže u Španiji zatvorene zbog ajkula u plićaku
Foto: Screenshot (X/@PoliciaTelde)
Spasioci su drugi dan zaredom naredili kupačima da izađu iz vode na plaži Melenara na istočnoj obali ostrva nakon što je policijski dron uočio ajkulu čekićaru dugačku oko tri metra u plićaku.
 
Zabrana kupanja proširena je u nedelju popodne i na susednu plažu Salinetas, a malo kasnije i na plažu San Avgustin na jugu ostrva.
Većina ajkula čekićara se smatra bezopasnim za ljude - zabeleženo je svega nekoliko napada.
 
 
Prošlog meseca turistima i lokalnom stanovništvu bio je zabranjen ulazak u more nakon što je ajkula viđena na plaži na ostrvu Menorka. 
Biolog Asijer Furundarena smatra da zbog pojave ajkula nema razloga za uzbunu.
 
"Ljudi treba da poštuju uputstva koja dobiju od spasilaca i lokalne policije ili drugih prisutnih vlasti i da ostanu mirni jer im se apsolutno ništa neće dogoditi. Takođe treba da uživaju u trenutku, jer je privilegija videti ovakve vrste koje su ugrožene u drugim delovima sveta i ovde mogu da traže utočište", rekao je on.
 
  • Apsurdistan

    18.06.2024 07:58
    Pih! Ima u Srbiji i ajkula i krokodila koliko 'oćeš a izgleda da su ovde najzaštićeniji ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.