Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.
Slon usmrtio turistkinju tokom safarija
Foto: Pixabay
Pre tragičnog incidenta koji se dogodio 19. juna Amerikanka Džulijana Gle Turno nalazila se u vozilu gledajući krdo slonova kada ju je jedan slon izbacio iz vozila i usmrtio je gazeći je do smrti, prenosi "Njuzvik".
Njena grupa je bila zaustavljena nedaleko od mosta Maramba u Livingstonu zbog gužve koju je prouzrokovalo krdo slonova što je američku turistkinju iz Novog Meksika učinilo lakom metom za slona koji je napao.
Ranije ove godine, druga američka turistkinja Gejl Matson (79) poginula je tokom safari vožnje u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji kada je slon napao vozilo i usmrtio je, a ranio još četiri osobe.
 
Kit Vinsent, izvršni direktor safari kompanije Vildernes, rekao je ABC-u da je napad slona bio neočekivan i da vodič nije imao priliku da reaguje.
 
Uprava Nacionalnog parka tvrdi da su napadi slonova učestaliji zbog klimatskih promena koje prisiljavaju ove životinje da menjaju migracijske obrasce.
  • Gaja

    23.06.2024 13:27
    Stradao je jedan ljudski zivot i to je za zaljenje.Da li bas svuda ljudi moraju da zavire,safari,ronjenja u morske dubine,putovanja u vasionu i jos milion nekih destinacija.Postali smo konzumenti svega i svacega,uznemiravam sve oko sebe,zivotinje i prirodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.