VIDEO: Herkul je najveća mačka na svetu, dnevno pojede više od 13 kilograma mesa

Neverovatni liger, mešanac tigra i lava po imenu Herkul, ponosni je vlasnik titule najveće mačke na svetu.
VIDEO: Herkul je najveća mačka na svetu, dnevno pojede više od 13 kilograma mesa
Foto: Screenshot (Youtube/KiloFact - Interesting Facts)
Herkul je rođen 2003. godine u Myrtle Beach Safariju, rezervatu za divlje životinje u Južnoj Karolini, SAD. Ovaj veliki mačak smesta je privukao mnogo pažnje zbog svoje impresivne veličine i jedinstvenog izgleda.
 
Herkul je liger, hibrid nastao ukrštanjem mužjaka lava i ženke tigra. Ligrovi su poznati po svojoj ogromnoj veličini, koja nadmašuje čak i veličine lavova i tigrova.
Herkul je i zvanično priznat kao najveća mačka na svetu zbog čega je zaslužio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Sa svojih neverovatnih 3,33 metra dužine i težinom od 418 kilograma, Herkul je brzo postao svetska senzacija.
 
Njegova vlasnica, dr Bagavan Antle, osigurala mu je optimalne uslove života u rezervatu.
Herkul zahteva posebnu ishranu koja uključuje velike količine mesa kako bi zadovoljio svoje nutritivne potrebe. Njegov dnevni unos hrane često prelazi 13 kilograma mesa.
 
Takođe uživa u velikim otvorenim prostorima rezervata, gde može slobodno da trči i istražuje. Naime, to je ključno za održavanje njegovog zdravlja i dobrobiti.
 
  • Venja

    02.07.2024 04:22
    Glupe Belčuge
    Ima li išta tužnije nego videti ovakvu životinju vezanu lancu. Glupi i zli ljudi ostaju i ostaće glupi i zli...
  • S.

    01.07.2024 19:01
    "dnevno pojede više od 13 kilograma mesa"

    Pa, kad jede bez 'leba.
  • Bolestan

    01.07.2024 14:12
    Ima problem sa horminom rasta. Zato je tokoli veliki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.