Spasena divlja glavata kornjača oporavila se u Francuskoj i vraćena je u Mediteran

Francuski nautičari su prošlog aprila pronašli u hladnom moru zalutalu i bespomoćnu glavatu morsku kornjaču koju su izvukli iz vode i predali je centru za divlje životinje Kap d'Antib na lečenje.
Spasena divlja glavata kornjača oporavila se u Francuskoj i vraćena je u Mediteran
Foto: Pixabay
Posle dva meseca provedena u rehabilitacionom centru kornjača koju su nazvali Žiži vraćena je u toplo Mediteransko more, prenosi BFM TV.
 
"Bila je to mala kornjača koja je plutala na površini mora i ponašala se kao da je potpuno ostala bez energije", rekla je Sidoni Kato, menadžerka projekta za morske kornjače u centru za divlje životinje Kap d'Antib.
Zarobljena u hladnim morskim strujama, ova kornjača koja živi u toplim morima više nije mogla ni da pliva, ni da se hrani.
Ipak, nakon dva meseca oporavka u centru za divlje životinje dobila je 400 grama zahvaljujući raznovrsnom i bogatom meniju, lečenju i brizi stručnog osoblja.
 
Tajming za vraćanje glavate kornjače u vode Mediterana je bio savršen s obzirom da se more dovoljno zagrejalo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.