VIDEO Prvi put u 25 godina: Skoro 125 delfina se nasukalo kod Kejp Koda

Čak 125 belobokih delfina nasukano je na Kejp Kodu u američkoj državi Masačusets, a najmanje 10 je uginulo, prenela je organizacija za spasavanje životinja.
VIDEO Prvi put u 25 godina: Skoro 125 delfina se nasukalo kod Kejp Koda
Foto: Screenshot (Youtube/WCVB Channel 5 Boston)
Međunarodni fond za dobrobit životinja potvrdio je da pomaže zaglavljenim delfinima i naglasila da je ta lokacija opasna zbog blata, prenosi AP.
"Nismo utvrdili razlog zašto su se delfini nasukali. Na Kejp Kodu se to često dešava zbog zakrivljenosti obala i plime", rekla je direktorka fonda Stejsi Hedman.
Najmanje 25 članova osoblja pomenutog fonda i 100 volontera došlo je da pomogne zarobljenim delfinima.
 
"Ovo je najveći pojedinačni događaj masovnog nasukavanja u poslednjih 25 godina", dodala je Hedman.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.