Uskoro obavezna obuka za sve vlasnike pasa u Austriji

Otkako je pre pet godina u Beču uvedeno obavezno osposobljavanje vlasnika pasa, obuku je završilo 17.000 ljudi, a model će se uskoro proširiti na celu Austriju.
Uskoro obavezna obuka za sve vlasnike pasa u Austriji
Foto: Pixabay
Od jula 2026. ta obaveza će se odnositi na svakog vlasnika psa u zemlji, piše slovenačka novinska agencija STA.
Savetnik za zaštitu životinja u bečkoj gradskoj skupštini Jirgen Černohorski iz redova socijaldemokrata i bečka aktivistkinja za prava životinja Eva Persi su rekli da obuka doprinosi boljem suživotu ljudi i pasa.
"Veoma smo srećni što to ne vide samo Bečlije, već je to prepoznala i savezna vlada, te uvodi obaveznu potvrdu o osposobljavanju za vlasnike pasa u celoj Austriji", kazali su.
 
Osobe koje žele da imaju psa u Beču, a u poslednje dve godine nisu imale četvoronožnog prijatelja, od jula 2019. moraju najpre da završe najmanje četvorosatnu obuku, kako bi dobili uverenje o osposobljavanju.
 
Ono košta 40 evra, a vlasnici na kursu dobijaju osnovno znanje o vaspitanju pasa, brizi za njih, njihovoj dresuri i zakonskim propisima u tom području.

Teme

Psi
  • Duska

    01.07.2024 21:05
    Svajcarska
    U Svajcarskoj je obavezna obuka vec duzi niz godina. Zato bnema lajanja na ulici, ujedanja prolaznika,psi idu pored vlasnika, ne vuku ga...
  • Vuĺe

    01.07.2024 19:20
    Ovo je najbolja ideja posle nalepnica za trotinete.
    Samò, sta li bi moglo da se smisli posle ovoga, a da bude gluplje. Obuka za vlasnìke zlatnih ribica?
  • Lily

    01.07.2024 17:34
    Uh
    Za 4 sata šta mogu da nauče. Ali ideja je odlična.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Uginuo najviši pas na svetu

Najviši pas na svetu, nemačka doga po imenu Kevin, uginuo je u američkoj državi Ajovi nakon što se iznenada razboleo, piše Gardian.

Slon usmrtio turistkinju tokom safarija

Američka turistkinja koja je smrtno stradala u napadu slona u Nacionalnom parku Kafue u Zambiji postala je druga Amerikanka koju je ove godine usmrtio slon u toj zemlji, preneli su lokalni mediji.