VIDEO: Dva lava oborila rekord u plivanju prešavši kanal prepun predatora

Par mladih lavova uspeo je da prepliva reku punu predatora u Ugandi, a njihov poduhvat snimio je tim istraživača sa australijskog univerziteta.
VIDEO: Dva lava oborila rekord u plivanju prešavši kanal prepun predatora
Foto: Pixabay
Braća lavovi Džejkob i Tibu preplivali su kanal Kazinga dug 1,5 kilometara postavivši svojevrsni rekord u plivanju, preneo je Guardian.
 
Lavovi su iz trećeg pokušaja uspeli da preplivaju kanal tokom noći, dok su ih istraživači snimali koristeći kamere prikačene na dronove.
Vođa tima istraživača, Aleksander Bračkovski sa Univerziteta Grifit kazao je da je desetogodišnji Džejkob lokalna ikona jer je uspeo da preživi nekoliko incidenata koji su mogli da ga koštaju života.
 
Jednom prilikom su mu lovokradice čak odsekle zadnju nogu, ali Džejkob je sve to preživeo.
"On je zaista mačka sa devet života", rekao je Bračkovski, dodajući da su Džejkoba, između ostalog, napali bizoni, uhvaćen je u zamku lovokradica, ali sve to ga nije slomilo.
 
 
Istraživač je naveo da je pravi podvig što su dva lava preživela tako dugo u nacionalnom parku uz veliki pritisak ljudi, uključujući napade lovokradica.
 
On je dodao da je istraživanje pokazalo da se populacija lavova u parku u proteklih pet godina prepolovila zbog više faktora, a prvenstveno zbog prisustva lovokradica koji pokušavaju da otruju životinje ili im postavljaju čelične zamke
  • 313z

    14.07.2024 06:56
    Ruku na srce
    E ovo ne bi uspelo ni Oskaru i ako se uvek bori kao lav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Kod Briona snimljen kit

U blizini Briona je snimljen kit, koji se kretao u pravcu Muzila, što je redak i izuzetno značajan događaj za ovo područje Jadranskog mora.