VIDEO: Džinovska panda u holandskom zoološkom vrtu dobila mladunče

Džinovska panda u zoološkom vrtu u blizini Renena u centralnoj Holandiji dobila je mladunče, saopštio je vrt.
VIDEO: Džinovska panda u holandskom zoološkom vrtu dobila mladunče
Foto: Pexels
Vrt je naveo da je mladunče rođeno u petak i objavio je snimak mame pande Vu Ven dok se porađala, a pol bebe tek treba da bude utvrđen.
 
Iz vrta ističu da su panda i njeno mladunče dobro i da je taj zoološki vrt ponosan što ponovo može da doprinese očuvanju te ugrožene vrste, preneo je AP.
To je do sada drugo preživelo mladunče pande rođeno u tom zoološkom vrtu.
 
Drugo mladunče rođeno je oko sat vremena kasnije, ali je uginulo ubrzo nakon rođenja, navodi vrt.
Mladunče nazvano Fan Sing rođeno je 2020. godine, a prošle godine je poslato u Kinu u okviru programa uzgoja koji pomaže očuvanju vrste.
 
Kina je decenijama poklanjala pande prijateljskim državama, a nedavno je počela da pozajmljuje pande zoološkim vrtovima pod komercijalnim uslovima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Kod Briona snimljen kit

U blizini Briona je snimljen kit, koji se kretao u pravcu Muzila, što je redak i izuzetno značajan događaj za ovo područje Jadranskog mora.