Obrenovčani upecali zlatnu ribicu: Zamislili želju, poljubili je i pustili u vodu

Obrenovčanin Aleksandar Ranković imao je nedavno bliski susret sa zlatnom ribicom.
Kako piše N1, pošto ju je upecao i rekao svoje želje, koje bi trebalo da mu ispuni, ribicu je kao svaki sportski ribolovac, poljubio i vratio u reku. 
Aleksandar i njegov drug Saša upecali su tu neobičnu ribu na popularnom izletištu "Zabrana" na reci Sava.
 
Aleksandar i Saša su na pecanje stigli oko osam sati uveče. Raspremili su stvari, zabacili udice i spremili hranu. Veče je bilo kao i svako drugo ribolovačko.
"Negde oko pola dva, posle ponoći, zatrzao je štap. Povukao sam štap i dok sam motao strunu pored mene je stajao moj drug Saša. Osetio sam po štapu da je riba nešto teža i rekao mu da upali lampu da vidimo šta je na udici. Kada je osvetlio videli smo da je riba nekakve zlatne boje. Ja, iskreno, nisam ni znao da postoji tako nešto ovde u Savi. Došli su i drugi pecaroši koji su pecali pored nas i svi smo se čudili odakle u Savi zlatna ribica. Ja sam i dalje bio u šoku, držao sam štap, a sale je izvadio ribicu. U prvi mah nisam ni verovao da je to ribica. Pogledali smo je svi, a onda smo je vratili u reku", priča Aleksandar Ranković.
 
I Aleksandrov drug Saša koji je te noći pecao sa njim kaže da ni on do tada nije video takvu ribu.
 
"To je neka vrsta japanskog šarana. Imao je oko 800 grama. Istraživali smo malo po internetu, jer nas je interesovalo, da vidimo o čemu se radi. Pitali smo i starije ribolovce ali oni kažu da niko nikada na ovom mestu nije upecao takvog šarana. Neki ljudi su nam rekli i da je ribu možda neko pustio iz akvarijuma i da se prilagodila i opstala u reci", kaže Saša.
  • Qwerty

    27.07.2024 14:45
    Verovatno Koi šaran ako jebimao duga peraja. Uspešno se prilagođavaju našem podneblju i čak ukrštaju sa običnim šaranima.
  • Bačvan

    27.07.2024 14:21
    Tužno
    Tužan je ovaj narod sa ovim političarima,koliko nula imaju i malo im,daj mi još i malo im a običan narod preživljava a bitan je prosek samo onaj od 50000 i 500000 nemogu isto da žive,al ej prosek je bitan i jadar će biti prosek samo da se oni izračunaju
  • Ahab

    27.07.2024 14:04
    @slucaj
    Stidi se.
    I stid je revolucija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Kod Briona snimljen kit

U blizini Briona je snimljen kit, koji se kretao u pravcu Muzila, što je redak i izuzetno značajan događaj za ovo područje Jadranskog mora.