Medved usmrtio ribara kom se pokvario automobil, pa je morao kroz šumu

Medved je usmrtio 41-godišnjeg ribara u blizini sela Verhni Sejmčan u Magadanskoj oblasti, izjavila je za RIA Novosti Elena Slobodjanjuk, šefica Ohotnadzorskog odeljenja Magadanske oblasti.
Medved usmrtio ribara kom se pokvario automobil, pa je morao kroz šumu
Foto: Pixabay
Ona je navela da je životinja ubijena.
 
Slobodjanjuk je rekla da je utvrđeno da je mrki medved napao ribara kada je taj čovek, vraćajući se s pecanja, noću krenuo kroz šumu pošto mu se pokvario automobil.
Ona je dodala da je noćni izlazak u šumsko područje krajnje nebezbedan jer su tada predatori aktivniji.
 
Prošlog leta bilo je nekoliko napada medveda na ljude u Magadanu. Tri osobe su preminule, a četiri završile u bolnici s povredama.
Kako prenosi RIA Novosti, broj ovih životinja u regionu je značajno porastao poslednjih godina i postoji potreba za smanjenjem populacije, pa su tako od početka proleća lovočuvarske službe usmrtile više od stotinu medveda u regionu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja