Najezda pacova, zmija, galebova u Rimu: Uzrok visoke temperature i velika količina smeća

Zoolog iz Rima Andrea Lunerti izjavio je da je italijanska prestonica postala "prava džungla".
Najezda pacova, zmija, galebova u Rimu: Uzrok visoke temperature i velika količina smeća
Foto: Pixabay
Kako navodi, to je jer je zbog kombinacije visokih temperatura i stalnog problema grada sa smećem došlo do naglog povećanja populacije pacova, zmija, stršljenova i galebova.
Lunerti, koji je u Rimu poznat po hvatanju opasnih životinja, kaže da je ovog leta bio preplavljen pozivima, posebno zbog povećanog broja zmija, prenosi londonski "Guardian".
"Prijavljeno je mnogo više susreta ljudi sa zmijama nego ranije. Populacija zmija je eksponencijalno rasla tokom zime jer je temperatura bila visoka za zimski period. Zmije ne bi preživele da je bilo hladno. One onda dolaze u grad iz svog prirodnog okruženja jer ima mnogo otpada od hrane, a gde ima otpada od hrane tu su pacovi, glavna hrana zmija", naveo je Lunerti.
 
Najčešća vrsta zmija koja se nalazi u Rimu je zelena bičasta zmija, ali Lunerti kaže da ima i otrovnica.
 
"Nalazimo ih na balkonima, u vrtovima, školama. Pronašli smo jednu koja je visila na rešetkastim vratima lifta u stambenoj zgradi i izazvala veliku paniku", rekao je Lunerti.
  • Bole

    19.08.2024 19:24
    U Rimu nema pasa,macaka lutali
    U Rimu nema pasa i macaka lutalica smesteni su u azile.Da bi se suzbili pacovi i misevi potrebna je efikasna akcija DDD sluzbe i uklanjanje smeca.Zmijama su prirodni neprijatelji psi,macke,mungos,i neke od ptica grabljivica,a Rim to ne poseduje.
  • Omladinac

    17.08.2024 13:45
    Šta bi rekao Ajnštajn?
    Zanima me da li će Papa praviti javnu ili privatnu molitvu u cilju sprečavanja većeg zla ili će možda stvari prepustiti centralizovanim društvenim mrežama, da pomoću kvantnih kompjutera i kompleksnih algoritama specijalizovanih za profilisanje navika i ponašanja, utiču na ishod prirodnih događaja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja