Starija panda u Hongkongu rodila blizance - to se smatra čudom

U Hongkongu se slavi rođenje dve pande, koje je na svet donela njihova majka Ying Ying.
Starija panda u Hongkongu rodila blizance - to se smatra čudom
Foto: Beta/AP
Reč je o blizancima, koji su prvi potomci pande stare 19 godina. Njene godine su jednake 57 ljudskih godina, što njihovo rođenje čini "čudom" i prava je retkost. Ying Ying je najstarija panda na svetu koja je dobila mlade prvi put.
 
Mlade pande su rođene u četvrtak, dan pre 19. rođendana njihove majke. Trenutno su "veoma krhke" i potrebno im je vreme da se stabilizuju, zbog čega su pod 24-satnim nadzorom.
"Radujemo se upoznavanju s malim pandama. Strpljivo čekajte nekoliko meseci, zvanično ćemo ih predstaviti", saopštio je "Ocean Park Hong Kong" u kom pande žive.
 
Ženka je slabija jer joj je temperatura tela niža, a i oglašava se tiše u odnosu na svog brata. Teška je svega 122 grama.
Poznato je da se pande nerado pare. Ying Ying i otac blizanaca Le Le se nalaze u Ocean Parku od 2007. godine, kada ih je Peking poklonio Hongkongu. Uspešno su se parili tek u martu ove godine.
 
Kineski napori za očuvanje pandi zaustavili su pad populacije ove vrste. Iako se i dalje smatraju ranjivom vrstom, pande više nisu u kategoriji ugroženih. Osim što su atrakcija u tematskom parku, one takođe učestvuju u kineskoj diplomatiji.

Teme

pande

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja